Community Nyheter

Togetherness med Ensamhetsrevolutionen

Togetherness med Ensamhetsrevolutionen Nextdoor

Ensamheten. Stor, förödande och ofta onödig. Innan Covid tog över vår vardag saknade över 1 miljon svenskar en nära vän. Hur har vi det nu?

Jag heter Lina Zakrisson och har blivit inbjuden av Nextdoor att, under december månad, öka medvetenheten om ensamhet och belysa vikten av gemenskap. Vi kallar detta “Togetherness”-kampanjen. Som grundare av Ensamhetsrevolutionen är min mission att vi människor ska bli mindre ensamma genom att våga använda oss mer av varandra. Nu stängs mycket i samhället ned och många av våra mötesplatser förlorar tillfälligt sin funktion och värde. Vi har en pandemi att bekämpa. Jobb, möten, resor och familjesammankomster är på paus eller har förändrats drastiskt. Människor som redan är socialt isolerade riskerar att bli än mer ensamma. De som inte vanligtvis isolerar sig får kanske en inblick i hur det är för en som inte har så många nära och kära. Om så, ta med er den erfarenheten och gör något gott av den. 

Här har vi grannar möjlighet att spela en jätteviktig roll! Vi hoppas att ni ska prata mer med varandra och dela tips på vad ni gör i era era egna grannskap så fler får möjlighet till gemenskap. 

Att leva ett “mindre liv” med litet fotavtryck låter tråkigt för många. Men om jag vänder på det: Vi kanske ska leva ett större liv, hemmavid? Lär känna och skapa synergier med dina grannar. Kanske är det paret på våning fyra som lånar ut sitt landställe till dig när din inställda semesterresa är ett faktum. Lär känna dom äldre grannarna, kanske är det farbrorn på bottenvåningen som behöver hjälp att få matkassen hem i veckan. Lär känna studenterna i grannskapet, kanske knäcker någon extra som barnvakt när Covid lugnat ned sig. Är du djurkär, låna grannens hund för att få sällskap i vintermörkret! En bra övning för en mer hållbar framtid och ett dräglig vardag nu. 

Bara ögonkontakt gör skillnad vet vi. Ett vänligt hej i trapphuset eller på gården är en bra start på vägen! Följ kampanjen i gruppen “Togetherness med Ensamhetsrevolutionen” med start första veckan i december och dela med dig av dina erfarenheter!

– Lina Zakrisson, grundare Ensamhetsrevolutionen 

Ensamhetsrevolutionen skapar sociala ekosystem för att få igång den där gemenskapen och tryggheten som för ofta tar överdrivet många år att sätta sig bland grannar eller kollegor. Eftersom var 7:e svensk inte har en nära vän är det hög tid att vi löser den här frågan tillsammans. Ensamhetsrevolutionen hjälper fastighetsägare, kommuner och boende att skapa levande miljöer där människan är som mest. Vi jobbar i tidiga skeden med fastighetsutvecklare samt skräddarsyr lösningar för befintliga grannskap, både Brf:er och hyresrätter, samt kontor. Vi skapar sociala ekosystem! www.ensamhetsrevolutionen.se

Lämna en kommentar

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Theme is edited