Tips

Hur kan du använda Nextdoor för att hjälpa dina grannar i nödsituationer?

Hur kan du använda Nextdoor för att hjälpa dina grannar i nödsituationer

I en miljö som ständigt ändras, samlas nu grannar i hela Sverige för att hjälpa människor i deras samhällen som drabbats av Coronaviruset (Covid-19). Grannskap runt om i Sverige samlas och hjälper varandra med allt från matinköp till att hämta medicin på apoteket. 

Nextdoor är ett perfekt ställe att erbjuda hjälp, hitta de som behöver hjälp eller bara för att hålla sig uppdaterad. Här är fyra idéer om hur du kan använda Nextdoor för att stödja ditt lokala samhälle just nu.

  1. Erbjud tid och hjälp

I varje samhälle kommer det att finnas människor som kommer att möta utmaningar på grund av Coronaviruset – de kan behöva hjälp med matinköp eller hjälp om de själva har insjuknat. Om du är frisk och har tid till det kan du erbjuda din hjälp här på Nextdoor. Så länge du följer aktuella råd från Folkhälsomyndigheten finns det många sätt du kan hjälpa till på.

  • Håll ett öga på äldre eller mer utsatta grannar
  • Leverera matinköp
  • Plocka upp recept från apoteket
  • Skapa vårdpaket med nödvändigheter
  • Se efter en grannes husdjur eller gå på promenad med din grannes hund
  • Hämta ut skräp
  • Barnpassning

2. Skapa en lokal supportgrupp för coronavirus

Ett bra sätt att tillsammans kunna hjälpa utsatta är  genom att skapa en volontärgrupp på Nextdoor. På Nextdoor kan du skapa grupper för att förena dina grannar om ett visst ämne, orsak eller problem. Det är ett bra sätt att organisera, vidta åtgärder och få saker gjorda med ditt lokala grannskap. Du kan skapa en grupp bara för ditt område, dina närliggande grannskap eller en grupp som täcker hela staden. Gruppen kan vara ett bra sätt att stödja alla som kan vara oroliga för coronaviruset och du kan använda gruppen som en plattform att dela med dig av hjälpsam och tidsenlig information från  Folkhälsomyndigheten. Ta reda på hur du skapar en grupp här.

3. Håll dig uppdaterad digitalt

När självisolering ökar måste vi hitta nya sätt att hålla kontakten och hålla oss uppdaterade angående vår fysiska och mentala välbefinnande. Självisolering kan påverka  många människor negativt och kan känna sig väldigt ensamma. Du kan använda Nextdoor för att hålla dig uppdaterad digitalt. Skicka bara ett meddelande till hela stadsdelen för att se hur de har det eller skicka ett privat meddelande. Du kan också föreslå ett videosamtal för att göra det mer personligt – en digital kaffemorgon.

4. Hitta de som behöver hjälp

Att hitta de som behöver hjälp mest är lättare än du tror. Här är några tips:

Skapa ett inlägg på Nextdoor för att nå ut till ditt lokala samhälle för att se om någon behöver hjälp. Ta dig tid att bekanta dig med dina närmaste  grannar. Om vi alla tog oss tid att hälsa på våra grannar och introducera oss själva skulle vi direkt skapa starkare och bättre relationer sinsemellan. Om din granne inte är hemma, varför inte lämna ett meddelande och presentera dig själv och lämna dina kontaktuppgifter. Du kan också föreslå att de går med i Nextdoor för att hålla sig uppdaterade om de inte redan är medlemmar.

Vi har redan sett några fantastiska exempel på hur grannar hjälper varandra. Registrera idag och följ diskussionerna!

Lämna en kommentar

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Theme is edited