Nyheter

Hur grannar bygger en snällare värld – en träff i taget

I början av ett nytt år beslutar vi oss ofta för att göra förändringar för oss själva och vår omgivning. Nu när vi går in i ett nytt decennium reflekterar jag över vad grannar visade mig under mitt första år som VD för Nextdoor: att förändring kan börja med enkla, vänliga gester och att träffas och samlas som grannar kan ha en djupgående effekt på våra liv.

För några månader sedan satt jag ner med olika grupper av grannar från London, Barcelona och Paris för att höra om hur Nextdoor spelar en roll i att förena deras samhällen. Jag hörde om hur plattformen har hjälpt till med problem som plågar så många grannskap i Europa och över hela världen, så som social isolering och mental hälsa. Under alla omständigheter lämnade våra grannar med mer resurser än de kom in med; de har nu grannar de kan lita på.

Jag har haft turen att få upptäcka verkliga effekter av online-till-offline-kontakter som börjar och växer på Nextdoor. Jag har tagit del av medlemsmöten i London, grannfester i Spanien, ett lokalt affärsmöte i Denver, Colorado, ett rådhusmöte i Sydney och en samhällsgrupp i Kanada. Jag har sett händer, både bokstavligt och bildligt talat, sträcka sig över bord för att dela problem, idéer och stöd med varandra. Att delta i grannskaps samtal förstärker vad jag vet är sant: det vi har gemensamt är större än vad som skiljer oss åt. Till och med dessa foton (vilka foton?) bevisar att vi är ett stort “samhälle” istället för mindre samhällen utspridda över hela världen.

För ett år sedan skrev jag mitt första brev till er som VD för Nextdoor. Sedan dess har mitt team och jag arbetat hårt med att utveckla bättre sätt att föra människor närmare sina lokala samhällen. Vi har sett att rapporterade kommentarer mellan grannar har minskat med 25% sedan vi lanserade vår Kindness Reminder-funktion. Det har också varit en trend på plattformen att grannar träffas för att bilda grupper offline. Precis efter julledigheten samlades grannar i Sundbyøster, Köpenhamn, i en lokal restaurang för en grannmiddag, och över Öresundsbron i Malmö planerade grannar en helgpromenad. Jag deltog i ett möte i Australien och såg själv hur det förändrade deras samhälle. En medlem som heter Delene frågade om hennes grannar ville äta frukost med henne under en svår tid i hennes liv, och nu har vecko-klubben lett till otaliga vänskaper, stödsystem och ett frieri. För vissa är det helt enkelt en anledning till att lämna huset. Det vi gör på Nextdoor fortsätter att växa och nu använder grannar världen runt Nextdoor för olika ändamål.

Frågan varför stärks endast.

Även om vi har mycket att fira från det senaste året, inser vi att det fortfarande finns mycket att övervinna i våra samhällen: social isolering, otrevlighet och ökad polarisering. Läkaren och The Rabbit Effect-författaren Dr. Kelli Harding, har undersökt hur grannskap och samhällen påverkar individers välbefinnande och bekräftar att det viktigaste vi kan göra för vår hälsa är att främja positiva relationer. “En utvärdering av 148 studier med 308 849 deltagare fann att aktiva sociala kretsar ökade en persons sannolikhet för överlevnad med 50%, oavsett ålder, kön eller andra medicinska problem” (Dr. Harding).

På Nextdoor vet vi att påbörjan av mindre, avslappnade relationer, såsom de med dina grannar, ofta är början på något stort. Exempelvis en pratstund på det lokala kaféet där du kan dela med dig var du har gjort i helgen med en annan förälder. Sociologen Mark Granovetter förklarar i denna artikel att dessa förhållanden kallas för ‘’svaga band’’, även om deras effekter är allt annat än det. Det här är kopplingar som kan hjälpa oss att känna oss mindre ensamma och mer empatiska, de är pålitliga källor för tjänster, rekommendationer och till och med jobb. De är exempel på förhållanden eller anslutningar vi ser hända varje dag på Nextdoor.

Vi samarbetar med experter för att bättre mäta och förbättra vitaliteten i grannskapen, men vi vänder oss också till er, de ultimata experterna på vad som styr ditt samhälle. Under 2020 kommer vi att stå värd för grannskapsträffar runt om i världen. Vill du styra upp en träff i ditt område, men du vet inte var du ska börja? Vi kan hjälpa dig! Dela med dig av vad som gör ditt grannskap speciellt eller varför ditt samhälle behöver en träff.

Under det nya året och det nya decenniet förblir Nextdoor engagerade i att kultivera vänlighet i varje grannskap genom att omedelbart ansluta dig till grannar du kan lita på. Vi vet att vi inte alltid träffar rätt; vi förväntar oss din feedback, ber dig hålla oss ansvariga och tackar dig för att du bjuder in oss i ditt samhälle. På Nextdoor är det grannskapet som är i centrum – i år ser jag fram emot att lära känna ditt.

Lämna en kommentar

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Theme is edited