Uncategorized

Gå med i “Hej granne” – ett initiativ för en bättre granngemenskap

Hej granne!

När du deltar i “Hej granne” går du med i ett initiativ som består av grannar som tror på att en liten insats kan göra en stor skillnad för att skapa en starkare gemenskap i grannskapet.

Ibland kan de minsta gesterna, som att säga hej, ta en fika eller bara stanna i fem minuter för att småprata, ha störst inverkan. 

Julen är magisk, men för många är det en period när de känner sig väldigt ensamma. Särskilt om de inte har någon att fira med. Små gester kan hjälpa till att skapa en känsla av gemenskap i grannskapet och kan även göra att många känner sig mer bekväma med att våga be om hjälp, när de behöver det.

Med vår kampanj “Hej granne” vill vi ge dig de verktyg du behöver för att bidra till att skapa meningsfulla relationer och större samhörighet i ditt område. För när grannarna samlas händer det stora saker!

Okej, så hur kommer du igång?

1. Dela meddelandet “Hej granne” på Nextdoor. Det är enkelt, och det bästa sättet att visa dina grannar att du är tillgänglig.

Det kan vara en inbjudan till att ta en kopp kaffe ihop, gå en promenad eller bara ses för att prata. Du kan också arrangera något socialt, t.ex en spelkväll eller ett besök på ett trevligt kafé i närheten.

2. Låt oss komma igång! Den här affischen ger dig några tips & tricks 🙂

Dela den gärna med dina grannar. En liten gest kan ha stor inverkan.

Sist men inte minst kan du sprida kärlek bland dina grannar genom att dela länken “Hej granne” med dina vänner på sociala medier. På så sätt kan dina vänner och din familj delta i initiativet, även om de ännu inte är medlemmar på Nextdoor.

På Nextdoor stödjer vi dina initiativ på lokal nivå, eftersom vi är övertygade om att ett grannskap påverkas positivt om vi alla agerar med vänlighet och solidaritet.

Vill du bidra genom att dela din grannhistoria med oss? Eller har du frågor om detta initiativ? Kontakta oss gärna, så pratar vi gärna mer om detta viktiga ämne med dig.

Lämna en kommentar

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Theme is edited