Nyheter

Att bygga ett samhälle, en inbjudan i taget

Nextdoor är ett unikt koncept genom att det kopplar samman människor baserat på geografisk närhet, inte preferenser. Resultatet är en ny form av social infrastruktur som förenar människor som kanske annars inte känner varandra, för att sedan omfamna empati, öka säkerheten och få saker gjort. Som ett resultat vänder sig grannar världen över till Nextdoor varje dag för att hitta pålitlig, användbar och relevant lokal information för att tillgodose deras dagliga behov, bilda relationer och för att bygga säkrare, lyckligare platser att kalla sitt hem. För att möjliggöra detta har inbjudningsbrev från granne till granne varit ett viktigt sätt för grannarna att koppla samman och bygga sitt samhälle från början.

Varför skickar Nextdoor inbjudningsbrev?

När Nextdoor först introducerades, kom våra tidiga medlemmar till oss ivriga efter ett sätt att bjuda in både grannar som de känner, och grannar som de inte känner. De föreslog ett brev som de enkelt kunde sätta i grannens brevlåda, så vi skapade ett bara för dem. Detta blev bra mottaget av grannarna, och vi beslutade oss därför att bygga in detta koncept i Nextdoor så att alla medlemmar kan bjuda in sina grannar att gå med i deras Nextdoor-område, helt gratis. Idag kan du välja att bjuda in dina grannar till Nextdoor genom ett inbjudningsbrev. Med medlemmens tillstånd skickar Nextdoor ut dessa brev via PostNord. 

Vikten av inbjudningsbrev

Växande samhällen byggs genom att nå ut till grannar som vi inte känner och uppmana dem att bygga ett starkare samhälle, tillsammans. Vår forskning visar att även om många inte känner till namnen på sina grannar så längtar 52% av svenskarna efter ett starkare samhälle, ett samhälle där trygghet är nummer ett och där grannarna kan känna sig säkra. Därför var vi här på Nextdoor väldigt glada över att våra tidiga medlemmar aktivt sökte nya sätt att skapa nya kontakter på. 

Varje vecka väljer tusentals Nextdoor medlemmar att skicka inbjudningar till sina grannar för att bygga upp ett bättre samhälle. Det händer väldigt ofta att vi får höra från grannar att de har använt upp alla inbjudningar och begär att få mera.

En inbjudan du kan lita på

Nextdoor är byggt på förtroende. Genom att kräva att alla medlemmar använder sitt riktiga namn och en verifierad adress, kan vi se till att alla konversationer och interaktioner på plattformen är mellan dig och dina riktiga grannar, vilket skapar förtroende och ett ömsesidigt ansvar. Granne-till-granne-inbjudningar kan endast skickas från en redan verifierad Nextdoor-medlem, och var och en av dessa inbjudningar skickas med medlemmens samtycke. Vi ger grundlig information om vad som kommer att visas i inbjudan, detta inkluderar ditt namn, gatunamn och information om ditt område. Vi samarbetar nära med PostNord för att leverera inbjudningar till dina grannar.

Vi uppskattar verkligen de förfrågningar vi får från våra medlemmar. Nextdoor är fortfarande relativt nytt i Sverige, så vi tar glatt emot all feedback vi kan få från våra användare. Vi uppskattar att du kontaktar oss direkt om du har frågor eller feedback om inbjudningar från granne-till-granne. Vi strävar efter att svara inom 24 timmar.

Vi satte oss ned med Community Manager på Nextdoor Erwin Tjan, för att höra vilka frågor våra medlemmar oftast ställer om inbjudningarna.

Nextdoor Community Manager Erwin Tjan

Jag känner inte grannen på mitt inbjudningsbrev, är det här brevet verkligen från dem?

Ja, detta brev är en inbjudan från granne till granne. Din granne har valt att bjuda in ditt hushåll till Nextdoor och med medlemmens tillstånd har vi skickat brevet på deras vägnar via PostNord. Eftersom varje granne först måste verifiera sin adress för att bli medlem hittar du bara personer på Nextdoor som faktiskt bor i ditt område.

Jag har slut på inbjudningsbrev, kan jag begära mer?

Om grannar ansluter sig till Nextdoor tack vare din inbjudan, kommer du att få fler inbjudningar att skicka ut. Naturligtvis kan du fortfarande bjuda in folk att gå med via e-post. Om du vill ha fler inbjudningar att skicka ut, kontakta Nextdoor Support Team här.

Jag har av misstag klickat att skicka ut inbjudningsbrev, hur kan jag avbryta dem?

Om du av misstag har valt att skicka ut inbjudningsbrev och har ändrat dig, vänligen kontakta vårt supportteam här.

Min granne har fått en inbjudan från mig, men jag kommer inte ihåg att jag skickat den.

Varje enskild inbjudan som skickats till grannar av en medlem på Nextdoor görs med deras tillstånd. För att underlätta första kontakten med dina grannar arbetar vi tillsammans med PostNord för att skicka ut dessa inbjudningar, helt gratis. Som medlem på Nextdoor kan du välja att skicka inbjudningsbrev till dina grannar. När du först registrerar dig kommer du att få frågan om du vill skicka ut inbjudningsbrev till dina grannar. Om dina grannar ansluter sig till Nextdoor tack vare din inbjudan kan vi även ibland skicka e-post till dig med bonus inbjudningar. Inbjudan till dina grannar kommer att innehålla avsändarens namn och gatunamn så att dina grannar vet vem inbjudan kommer från. Om du vill veta mera kan du kontakta vårt support team här.

Lämna en kommentar

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Theme is edited