Nyheter

Välkommen till granngemenskapen i Sverige!

Vi är glada över att meddela att Nextdoor, världens största lokala app för grannar, har officiellt lanserat i Sverige som 10e land att gå med i grannskapet! Svenskar har visat ett starkt inledande intresse för Nextdoors ankomst till Sverige under veckorna fram till den officiella lanseringen. Faktum är att 119 grannskap i Sverige redan har gått med. Bara i Stockholm finns det redan 31 grannskap som aktivt använder Nextdoor, vilket är 10 % av alla grannskap i staden. Norra Ängby, det största grannskapet i Sverige just nu har redan 555 medlemmar.

Nextdoor-medlemmen Stefan, en fotograf från Norra Ängby, började använda Nextdoor för att uppmuntra sina användare att göra grannskapet starkare, säkrare och ett bättre grannskap överlag helt enkelt. Stefan organiserade nyligen en städdag där fler än 100 grannar var med och hjälpte till, flera hade hört talas om städdagen via Nextdoor. Stefan har också träffat flera nya grannar via Nextdoor. Han ser potentialen för sitt grannskap i att använda Nextdoor som ett sätt att dela råd och kunskap kring bl.a. hemrenoveringar, kring värdeförbättrande åtgärder på huset, att bidra till delningsekonomin samt för att organisera lokala aktiviteter för att förbättra kvarteret, som den lokala städdagen.

Även om det snabba tillväxten för Nextdoor i Sverige är exalterande, är de inte förvånande med tanke på en ny undersökning som visar att svenskar är måna om att skapa starkare och tryggare grannskap. Över hälften av svenskar vill ha en bättre relation med sina grannar och inspirerande 81 % är villiga att spendera en halvtimme eller mer i veckan på att hjälpa sina grannar. Svenskarnas villighet att hjälpa andra och deras nedärvda kultur om lokal stolthet, innovation och som en nation där det digitala kommer i första hand ser vi en stark indikation på att svenskar kommer att fortsätta ta till sig Nextdoors nya sätt att vara granne med varandra.

Nextdoor är byggt på kraften bakom “det lokala”. Det är vad som för samman människor till vår plattform och det som hjälper till att göra en viktig del av grannars liv i hela USA, i Storbritannien, Nederländerna, Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, och i Australien. Grannar i Sverige kan använda Nextdoor för att skapa kontakter med varandra genom att dela rekommendationer, organisera lokala aktiviteter, diskutera problem som påverkar samhället eller bara för att träffas och ta en fika.

På Nextdoor ser vi att när grannar samlas, då händer det bra saker. Nextdoors CEO, Sarah Friar säger, “I världens alla hörn finns människor som längtar efter en starkare känsla av gemenskap. Medan teknik gör det möjligt för oss att knyta an på nätet, söker människor nu mer än någonsin, djupare relationer i verkligheten. Vi är glada över att kunna erbjuda en plattform som ger svenskarna möjligheten att tillsammans arbeta mot att bygga starkare och säkrare samhällen”.

Kom igång med Nextdoor

Att registrera sig på Nextdoor är både enkelt och säkert. Grannar i Sverige kan ladda ner appen eller besöka se.nextdoor.com och skriva in sin adress för att hitta sitt grannskap. Om ett Nextdoor-grannskap redan har skapats i deras område kan de omedelbart verifiera sig och registrera sig. Däremot, om en medlem registrerar sig med en verifierad adress i ett område där ett Nextdoor-grannskap inte än har etablerats kan de enkelt bli en Funding Member, den medlem som är med och grundar det lokala grannskapet, för att ta Nextdoor till sitt kvarter.

Lämna en kommentar

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Theme is edited